Як приготувати тефтелі в мультиварці

М’ясні страви є відмінним доповненням до будь-якого гарніру, тефтелі – не виняток. Завжди хочеться порадувати домочадців смачним обідом, а от як раз тефтелі, приготовані в мультиварці, володіють неймовірним ароматом і виходять дуже ніжними та смачними. Як можна приготувати смачні тюфтельки в мультиварці зараз і розповімо, кожній господині буде під силу приготувати таку блюдо.

Інгредієнти:

• Куряче філе – 400-500 гр.;
• Рис – 100-150 гр.;
• Томатна паста – 2-3 ст. л.;
• Середня морква – 1 шт.;
• Цибуля – 3 шт.;
• Спеції;
• Борошно – 3 ст. л.

Приготування:

Для початку відваріть рис, це можна зробити і на плиті і в мультиварці, включивши режим «Розсипчастий рис». Так як він необхідний для фаршу, в нього можна не додавати спецій, ні лука, просто злегка підсолити воду.
Поки вариться рис, займемося м’ясом. На блендері або через м’ясорубку подрібніть м’ясо і цибулю. Частину цибулі відкладіть для підливи. М’ясо з цибулею перемішайте, посоліть і додайте спеції. Для фаршу відмінно підійде чорний мелений перець, різні м’ясні приправи.
Коли рис звариться, додайте його в фарш і добре перемішайте, рис повинен розподілитися по всьому фаршу. Сформуйте круглі кульки середнього розміру і викладіть на дно чаші.
Тепер необхідно приготувати підливу, в якій буде тушкуватися тефтелі. Томатну пасту розведіть у воді, приблизно 200-300 мл, підсолити, додайте борошно і перемішайте, щоб не було грудочок. В томатну суміш додайте подрібнену цибулю і натерту не середній терці моркву.
Готовою сумішшю залийте тефтелі, зверху можна посипати подрібненою зеленню. Увімкніть режим «Гасіння» на 50 хв. Після закінчення приготування залиште на режимі «Підтримка температури» приблизно на 10 хвилин.

Подавати тефтелі можна і з макаронами, і з різними кашами, і з картоплею. Перевага їх полягає в тому, що крім самої тефтелі подається ще і смачна, ароматна підлива.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *