Як приготувати окрошку

Окрошка (від дієслова «кришити» — дрібно різати) — традиційну страву національної російської кухні, холодний суп. Без цього холодного супу не обходиться ні один спекотний літній день. І у кожної господині свій рецепт окрошки. Склад майже у всіх однаковий, але ось заливають її різними напоями, одні використовують холодну воду, інші квас, деякі поважають окрошку на кефірі або ж сироватці. Але це все справа смаку.Далі ми розповімо вам як приготувати окрошку.

Для приготування окрошки потрібно, зварити круто яйця, картоплю в мундирі, очистити, дрібно нарізати і з’єднати з нарізаним редискою, огірками, зеленим цибулею, шинкою або ковбасою або ж відвареної курячої грудкою або яловичиною, кропом, петрушкою. Все посолити, залити холодною водою і додати сметани і оцту за смаком.Якщо ви заправляєте окрошку квасом, то він не повинен бути солодким!, більш кислий, ніж звичайний питний хлібний.

Ну, а якщо ви вегетаріанець, то вам сподобається грибна окрошка. Помийте в холодній воді і дрібно наріжте 400 гр. солоних грибів. Не використовуйте гриби мариновані! Наріжте невеликими кубиками 250 гр. відварного картоплі, 50 гр. відвареної моркви, 200 гр. свіжих огірків. Шаткуємо зелень: 100 гр. зеленого лука. Відваріть круто 2 яйця. Жовтки розітріть з 2 ст. л. гірчиці, білки дрібно рубаємо. Овочі, гриби і зелень, перемішайте, додайте до них заправку з жовтків і гірчиці, розкладіть по тарілках, залийте квасом. У кожну порцію додати посічені білки і 1ст.л. сметани або майонезу.

Навіть сама лінива господиня, яка абсолютно не вміє або не любить готувати, засвоївши одного разу техніку приготування окрошки, не зможе втриматися, щоб не повторити цей маленький кулінарний шедевр хоча б ще раз… Ми сподіваємося, що наші поради допоможуть вам здивувати ваших друзів і близьких новими і незвичними варіантами приготування цього, здавалося б, самого звичайного холодного супу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *