Як робити гуляш

Гуляш – це ситне блюдо, яке прийшло до нас з території Угорщини. Його можна готувати з овочами і при цьому подавати на стіл у вигляді готової страви або робити окремо і подавати до столу разом з гарніром, таким як рис, макарони, картопляне і горохове пюре.

Для приготування цієї страви необхідно мати наступні компоненти:

М’ясо – телятина або яловичина 1 кг;
Рослинна олія або свиняче сало;
Цибуля ріпчаста – 4 середні цибулини;
Томатна паста 3 – 4 столові ложки;
2 столові ложки борошна;
Морква, болгарський перець, картоплю – за бажанням;
Сіль, перець, базилік, кріп, лавровий лист 3 шт. за смаком.

Перед тим, як робити гуляш, необхідно ретельно промити м’ясо в проточній воді. Якщо м’ясо є парним і щойно купленим, то треба потримати його в морозильнику, щоб лід, утворений шляхом замерзання м’яса, размягчил волокна.

Тепер, коли м’ясо промито, його слід нарізати шматочками, величина яких залежить тільки від ваших уподобань, при цьому жили і жир з кістками слід вирізати і видалити. Варто пам’ятати, що чим більший м’ясо, тим довше воно буде готуватися за часом.

Далі ставимо глибоку сковороду або казан на сильний вогонь і наливаємо рослинне масло або сало, яке слід там розтопити. Як тільки сало розтопиться або масло прогріється, закидаємо порізане м’ясо і обсмажуємо до утворення рум’яної апетитною скоринки. На іншій сковороді слід обсмажити в олії цибулю до золотистого стану. Якщо ви не хочете готувати гарнір, то до підсмаженої цибулі додайте нарізану кубиками моркву і картоплю, порізану кільцями, болгарський перець і доведіть овочі до рум’яного кольори.

Після цього слід додати до м’яса обсмажену цибулю або обсмажену цибулю з овочами і затоку однією склянкою гарячої води, поставити тушкувати на 40 хвилин, збавивши на повільний вогонь.

Через 15 хвилин після гасіння в суміш варто покласти томат і борошно. При цьому необхідно ретельно помішувати, щоб борошно розчинилася і не усела на дно. Також не варто упускати з вигляду рівень рідини і періодично підливати замість выпарившейся води нову тільки що зігріту до кипіння.

Потім після того, як пройде 40 хвилин, слід перевірити м’ясо на готовність. Для цього потрібно взяти вилку і проткнути м’ясо. Якщо м’ясо готово, то воно буде м’яким і тепер у нього варто додати спеції і тушкувати ще 5 хвилин. Якщо м’ясо жорстке, то слід ще трохи проварити його на вогні.

Тепер ви знаєте, як робити гуляш і без проблем зможете самостійно готувати його.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *