Як смачно приготувати качку в мультиварці?


Якщо знати, як приготувати качку в мультиварці, можна змусити будь-якого прихильника традиційних способів приготування цієї птиці переглянути погляди з цього питання. Вся справа в тому, що традиційно качка запікається в спеціальному посуді, тобто утятнице, або ж в духовці, але при цьому при використанні мультиварки можна отримати не менш смачне блюдо, яке в той же час буде зберігати всі корисні властивості і не включати до складу додаткові жири. В дійсності існує маса рецептів приготування як дикої, так і домашньої качки.
Качка за традиційним рецептом в мультиварці
Соковита качка з яблуками є справжньою прикрасою будь-якого застілля, причому необов’язково готувати її в духовці, адже для цих цілей ідеально підійде мультиварка. Для приготування качки з яблуками в мультиварці слід заздалегідь приготувати наступні інгредієнти:

чорний мелений перець ? ч. л;
сушений розмарин-? ч. л;
сіль спеції за смаком.
Далі всю внутрішню частину качки слід щільно нафарширувати нарізаними яблуками. Після такої своєрідної фарширування слід ретельно зашити черевну порожнину качки, а також горловину, для того щоб яблука і сік в процесі варіння не витекли з тушки. Готова до термічної обробки качка акуратно переміщається в ємність мультиварки, де і готуються протягом 30 хв в режимі «випічка». По закінченні цього часу слід дістати ємність з качкою і вилити жир, який утворився внаслідок термічної обробки м’яса.
Далі слід перевернути частіше качину тушку і знову закрити кришку мультиварки, виставивши режим «випічка» ще на 30 хв.
Такий варіант приготування страви навіть перевершує смаковими якостями традиційний, що передбачає випікання в духовці, так як приготувати дику качку, яка відрізняється більш жорстким м’ясом, щоб вона вийшла ніжною, соковитою і м’якою, можна тільки в мультиварці.
Приготування маринованої качки в мультиварці
Існують і інший відмінний спосіб, як приготувати дику качку в мультиварці, який ідеально підійде для тих, хто не збирається подавати до столу цілу тушку і воліє порційні шматки, завдяки яким можна швидко накрити на стіл. Готувати качку шматочками набагато простіше і швидше, але при цьому вийде так само смачно, як і при гасінні цілої тушки. Цей рецепт також хороший тим, що можна готувати разом з гарніром, наприклад, разом з качкою можна гасити і картоплю в мультиварці. Для приготування маринованої качки знадобиться:
корінь імбиру-50 г;
рідкий мед-50 мл;
щіпка базиліка;
прованські трави;
кориця-? ч. л;
перець;
сіль.
Після промивання і просушування качиної тушки слід акуратно нарізати її на порційні шматки, починаючи з крил і ніжок.
При бажанні замість солі можна використовувати при приготуванні качки за цим рецептом натуральний соєвий соус, який лише посилить смак готової страви.
Для приготування необхідного для качки соусу слід спочатку зняти шкірку з апельсина, а потім, розрізати плід упоперек і вичавити сік. Вся справа в тому, що сік з яскравою частини цедри сильно гірчить і може зіпсувати смак страви.
Далі необхідно мед змішати з апельсиновим соком і додати пропущений через прес часник і імбир. Під час пропускання через прес імбиру слід по можливості видалити з м’якоті волокнисту частину.
Як смачно приготувати качку з овочами в мультиварці?
Далеко не всі рецепти приготування качки в мультиварці передбачають використання додаткових екзотичних інгредієнтів. Щоб приготувати качку шматочками в мультиварці, можна використовувати найпростіші спеції, які дозволяють зробити блюдо максимально смачним. Існують прості рецепти, які дозволяють одержати вишукане доповнення до будь-якого гарніру. Для приготування страви потрібно:
велика цибулина;
велика морква;
селера;
майонез;
спеції для качки;
сіль і перець.
Спочатку слід ретельно натерти шматки качки сумішшю солі, перцю і майонезу. Далі готові шматки слід перемістити в гущавину мультиварки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *