Як спекти медовий торт в домашніх умовах

 

Іноді хочеться побалувати у вихідний себе і близьких чимось сладеньким і смачненьким. На виручку прийде рецепт медового торта. Незважаючи на те, що на його приготування вам знадобитися досить багато часу, тортик виходить ніжним і смачним. Безсумнівним плюсом цього торта є те, що для його приготування вам потрібно буде використовувати мінімум інгредієнтів, які напевно знайдуться у вас вдома. І так як правильно спекти медовий торт? Що для цього знадобиться? Отже, приступимо.

Необхідні інгредієнти:

Для медового тіста:

Слив. масло – 80 р.
Цукор (пісок) – ст.
Мед – 2 ст. л. з гіркою.
Яйця – 2 шт.
Сода – ч. л.
Пшеничне борошно – 3 ст.

Для крему:

Цукор (пісок) – ст.
Яйце
Пшеничне борошно – ст. л.
Молоко – ст.
Розм’якшене злив. масло – 250 р.
Ванільний цукор

Для помадки:

Цукор (пісок) – ст. л.
Какао – ст. л.
Слив. масло – 60 р.
Вода – 4 ст. д.

Готуємо крем:

Вбийте в миску яйця, всипте до нього цукор. Добре перемішайте. В отриману масу додайте столову ложку пшеничного борошна і ванільний цукор. Знову перемішайте. Влийте молоко, всі інгредієнти перемішайте до однорідної консистенції.

Поставте масу на водяну баню. Коли отримана рідка маса почне густіти, зніміть її з водяної бані, додайте до неї вершкове масло і гарненько збийте міксером.

Готуємо тісто:

Вершкове масло, мед і цукор викладіть у велику емальовану миску, поставте на водяну баню. Дайте цукру повністю розчинитися, після чого зніміть масу з вогню.

Вбийте в суміш яйця. Вбивати треба кожне яйце по окремо. Перемішуйте яйця швидко, щоб не дати їм звариться. Знову поставте масу на водяну баню на 2 – 3 хв. Не знімаючи суміш з вогню, додайте в неї чайну ложку соди. Безперервно помішуйте масу до тих пір, поки вона не збільшитися у 2 – 3 рази. Потім додайте 2 склянки пшеничного борошна та ретельно перемішайте. Якщо тісто виявиться рідким, додайте до нього ще півсклянки борошна. Зніміть миску з тестом з пари.

На чистий стіл насипте шар борошна. Викладіть тісто на борошно і відразу ж ретельно перемішайте. Тісто не повинно бути занадто жорстким, але в водночас воно не повинно бути занадто вузьким.

Обваляйте тісто в борошні, сформуйте з нього «ковбаску» і розділіть її на 6 – 8 рівних частин.

Кожен шматочок знову трохи обваляйте в борошні, накрийте серветкою і дайте йому «відпочити».

Стіл посипте борошном і розкачайте на ньому тонкі коржі. На велике деко насипте і рівномірно розподілити невелику кількість борошна і перенести розкачаний корж на деко за допомогою качалки.

Розігрійте духовку до 200 С. Випікати кожен корж за окремо 20 – 25 хвилин.

Дайте коржам повністю охолонути.

Готуємо помадку:

Змішайте цукор, какао і воду, додайте вершкове масло і поставте на вогонь.

Безперервно помішуючи, доведіть суміш до кипіння, зніміть з вогню.

Остиглі коржі рясно змастіть кремом. Зверху полийте торт глазур’ю.

Чим довше часу ви дасте настоятися медового тортику, тим ніжніше він буде.

Такий торт їсти можна і діабетикам, якщо замінити цукор фруктозою або рідкої стевією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *