Як варити квасолевий суп в домашніх умовах

 

Квасоля здавна користується популярністю у всіх кухнях світу. Відомо величезна кількість сортів цієї рослини, всі вони знайшли своє застосування в рецептах різних країн і народностей. З неї готують перші, а також другі страви, причому використовують як сухі боби, так і свіжі зелені стручки. У даній статті розкриємо секрети варіння квасоляного супу.

Знадобляться наступні інгредієнти:

квасоля будь забарвлення (біла, червона, в цяточку) 250-500г
одна-дві цибулини
томатна паста 1-2 ложки
одна невелика морква
соняшникова олія
корінь петрушки або селери (третя або четверта частина кореня)
картопля (кілька бульб)
зелень
спеції (лавровий лист, часник, чорний перець)
солодкий перець (або паприка) сіль

Отже, можна приготувати кілька видів супів.

Перший варіант: Квасоля слід залити водою, залишити розмокати на пару годин, а може, навіть на ніч. Після цього варять її на повільному вогні близько півгодини або двох-трьох годин, в залежності від сорту. Рекомендується один раз поміняти воду під час приготування. Перший відвар зливають, додають новий окріп в каструлю, щоб квасоля не встигла охолонути. Рідини потрібно 2-3 літри.

Коли вариться основний інгредієнт, можна перейти до приготування заправки. Треба очистити, нарізати цибулю, корінь селери або петрушки, потім помістити їх у сотейник з підігрітим соняшниковою олією. Гасити слід до того моменту, коли маса набуде золотистий колір, зрідка перевертаючи її дерев’яною лопаткою. Потім додається ложка-інша томатної пасти, все ретельно перемішується і готується ще кілька хвилин.

Коли квасоля стала м’якою, але ще не розварилася, додається заправка, лавровий лист, гострий перець, кілька часточок потовчених часнику, сіль. Суп доводиться до кипіння, вогонь відключається. Юшка повинна вийти густим і насиченим.

Варіант другий: Приготування квасолі таке ж, як у першому випадку, тільки тут суп стає більш різноманітним за своїм складу. До заправці додається моркву, нашаткована полукружиями. А в каструлю, з доведеної до готовності основою супу, кидається дрібно нарізаний картопля, болгарський перець, кілька маленьких цибулин. Спеції, часник, сіль – за смаком. Бажано до кінця варіння всипати в киплячу рідину суміш петрушки, кропу і базиліку.

Третій варіант: Зварений суп остуджується, потім з допомогою блендера розмішати в однорідну масу. Попередньо її треба посолити. Потім розкладають суп-пюре по тарілочках і заливають зверху заправкою з лука і томату.

Скільки видів квасолі існує, стільки ж варіантів страв з неї створено кухарями, кулінарами, а також господинями і хранительками домашнього вогнища. Саме головне, не треба боятися вводити нові елементи, урізноманітнити меню, адже квасолеві супи завжди виходять незабутньо смачними.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *