Як варити манти в мультиварці

Манти одне з улюблених страв народів Центральної Азії, Великої степу, Кавказу та Близького Сходу. Тому кількість рецептів приготування мантів величезна. Блюдо схоже на пельмені або вареники, але на відміну від них воно завжди готуватися на пару. Останнім часом в якості термічного обладнання для приготування страв використовується мультиварка. Тому, багатьом буде корисно знати про те, як варити манти в мультиварці.

Інгредієнти для приготування мантів наступні: тісто, начинка, зелень, сіль, спеції. Тісто може бути трьох видів: лапшовое, дріжджове або лапшовое з невеликою добавкою дріжджів. Третє краще, тому що воно більш еластичне і має специфічний млинцевий смак. Начинки вживають як овочеві, так і м’ясні, іноді манти роблять з грибами, але все – таки традиційно, манти вважають м’ясних стравою.

Манти, як і пельмені, страва, що вживається в їжу відразу після приготування. Тому перед приготуванням необхідно визначитися з порционностью, так як манти крупніше пельменів, їх мінімальний розмір по діаметром близько 4 див. Контейнер – пароварка у вашого обладнання обмежений за площі.

Спочатку треба приготувати начинку. М’ясо для мантів рубають на дрібні шматочки розміром з горох, але якщо вам ніколи, то можна використовувати фарш великого помелу. Якщо м’ясо не жирне, то потрібно додати в нього вершкове масло. М’яса в начинці не повинно бути більше 70% обсягу. Інші інгредієнти – це цибулю і соковиті овочі (гарбуз, морква, солодкий перець). Ретельно перемішайте всі інгредієнти і поставте на півгодини в прохолодне місце.

Тісто треба розкачати тонше, ніж на вареники чи пельмені, так як страва готується на пару. Ось коли вам знадобитися еластичність тіста. Виріжте з тіста кружки необхідного розміру і покладіть начинку на його середину, після чого краї підніміть вгору і защипайте так, щоб вийшли манти герметичними. Сік, який буде утворюватися під час варіння не повинен випаровуватися.

В чашу мультиварки налийте води. Змастіть контейнер – пароварку рослинною маслом. Викладіть на них манти плоским підставою вниз.

Кнопкою Меню виберіть режим Пару або Варіння на Пару і встановіть час 50 хвилин.

При подачі на стіл посипте манти зеленню.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *