Як варити юшку з консерви

Збираючись у похід, на дачу або просто виїжджаючи на природу, природним чином постає питання харчування. Як правило, у виборі продуктів віддається перевага консервам, тому що, їх зручно транспортувати, їх можна зберігати без холодильника і вони вже готові до вживання. Харчуватися всухом’ятку, звичайно не правильно, так і гаряча їжа є просто смачніше, тому необхідно знати кілька рецептів страв готується з консервів. Слідуючи золотому правилу, що «раз на добу, суп повинен бути в шлунку», і вибравши блюдо найбільш просте в приготуванні, як наслідок, вибір падає на користь рибного супу.

Для приготування такої юшки будуть потрібні наступні продукти:

На одну банку консерви беруть 3 л води
Сайра консервована в олії – 1 банка
Картопля середнього розміру – 3-4 штуки
Цибуля ріпчаста середньої величини – 1 штука
Морква не велика – 1 штука
Зелень петрушки і кропу – 1 пучок
Пшоно або рис круглий – півсклянки
Спеції для риби – 1 чайна ложка
Сіль і перець додається за смаком

Спосіб приготування:

Картопля, цибуля та морква добре миють і очищають. Картопля нарізають великими кубиками, цибулю дрібної крихтою, моркву труть на тертці або шаткують тонкою соломкою. Консерви відкривають і відціджують масло, рибу злегка ламають виделкою. Зелень петрушки і кропу відокремлюють від стебел і дрібно рубають ножем. Далі добре розігрівають каструлю, в якій буде варитися вуха, виливають на дно масло, що залишилося від риби. На цьому маслі обсмажують приготований лук, до злегка золотистого кольору, додають моркву, необхідно постійно помішувати, щоб не пригоріло. Через кілька хвилин додають воду. Після закипання води в неї кладуть рис або пшоно і солять так само добре покласти туди стебла від петрушки і кропу, які зав’язують ниткою. Коли рис буде майже готовий, запускають нарізану картоплю і варять до готовності. Виймають пов’язані стебла зелені. Потім в суп кладуть рибу, спеції та зелень, якщо потрібно, додають сіль і перець. Дають вусі закипіти і відразу знімають з вогню. Почекавши 10-15 хвилин, приступають до їжі.

Якщо є в наявності свіжі помідори, нарізають їх дрібним кубиком і запустивши в суп разом з рибою, отримують варіант червоної юшки, невелика кислинка помідорів дуже виграшно підкреслює смак риби. Так само можна додати і часточки очищеного лимона. В вуха не прийнято додавати майонез, але такий варіант, він буде навіть дуже до речі. А щоб насолодитися всіма принадами їжі на природі, деякі знавці, злегка припекают на відкритому вогні поламані шматки хліба, він виходить злегка хрусткою і що називається з димком. Найголовніше, це готувати з задоволенням, і тоді самий звичайний суп з рибної консерви, перетвориться в юшку, якою їдці присвоять ім’я кухаря!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *