Як закрити яблучний сік на зиму

Про користь яблучного соку можна писати багато. Адже ні для кого не секрет, що яблука містять багато вітамінів, залізо, фосфор та інші потрібні людині речовини. В той же час цей сік дуже низькокалорійний і корисний повним людям. Він корисний і тим, у кого слабкі легені, знижена кислотність шлунка, є серцево-судинні розлади. Рекомендується сік і тим, хто багато курить. Слід, однак, пам’ятати, що сік не всім можна, особливо діабетикам. Яблучний сік підвищує рівень цукру в крові, оскільки при його приготуванні руйнується клітковина.

Сік можна заготовлювати з різних сортів яблук. Тільки терпкі і кислі яблука надають соку не дуже приємний смак. Адже в кислих яблуках більше яблучної кислоти. Краще для приготування соку вибирати соковиті і солодкі сорти. Тоді сік буде дуже смачним.

Приготування соку (рецепт 1)

1.Пропускають яблука через електросоковижималку, попередньо відсортувавши і почистивши яблука. Видаляють червоточини, пошкоджені місця, зерна і бажано шкірку. При великій кількості яблук, їх поділяють на партії, щоб не перегріти соковижималку.

2.Готують стерильні банки.

3.Яблучний сік доводять до кипіння, розливають сік при температурі 85 градусів і вище і відразу закочують (або загвинчують). Потім банки перевертають вниз кришками і щільно загортають. Тільки банки з закручуються кришками перевертати не можна, сік просто витече з банок. Багато господинь не перевертають сік, але трохи довше кип’ятять.

4.Сік нагрівають в емальованому посуді, в алюмінієвому посуді сік окислюється з металом, і тоді зруйнуються вітаміни.

Приготування соку (рецепт 2)

Інгредієнти:

– цукор – не більше 2 ст. л.,
– свіжовичавлений сік – 1 л

Приготування:

1. Наливають сік у емальований посуд і додають цукор.
2. Рідину доводять до кипіння, але не кип’ятять.
3. Гарячий сік розливають в стерильні банки. Закупорюють кришками.
4. Закупорені банки добу стоять перевернуті. Потім їх ставлять на зберігання в темному прохолодному місці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *