Як замаринувати овочі для гриля

Практично жоден пікнік на природу не обходиться без готування їжі на багатті. Поряд з традиційними шашликами успіхом користуються запечені овочі. Можна просто запекти свіжі овочі. А можна значно поліпшити їх смак, якщо знати, як замаринувати овочі для гриля. Рецептів існує величезна маринадів кількість. Овочі маринують і до запікання, і після. До того ж овочі-гриль можна приготувати і в домашніх умовах – в духовці або на сковороді-гриль.

Овочі-гриль під маринадом «бальзаміко»

Два середніх баклажана
Три солодких перцю
П’ять столових ложок оливкової олії
Три – чотири зубчики часнику
Сік одного лимона
Дві – три столові ложки бальзамічного оцту
Сіль соєвий соус
Дві чайні ложки цукру
Чорний перець
Перець чилі
Спеції будь-які за смаком

Овочі помити і почистити. Перець розрізати на три – чотири частини. Баклажани нарізати смужками уздовж.

Овочі побризкати двома столовими ложками масла і запекти на грилі, обсмажуючи з двох сторін.

Обсмажені овочі викласти в поглиблену миску.

Тепер слід приготувати маринад: крупнонарезанный часник обсмажити в оливковій олії хвилин п’ять, додати перець, сіль соєвий соус, лимонний сік, оцет, спеції, перемішати і довести до кипіння.

Овочі залити маринадом і залишити на два – три години в холодному місці.

Мариновані овочі на грилі

Гарбуз невеликого розміру
Одна червона цибулина
Один середній цукіні або кабачок
Два банана
Один червоний солодкий перець
Один зелений солодкий перець
Двісті грам грибів
Сік одного лимона
Одна ріпчаста цибулина
Соєвий соус
Оливкова олія
Томатний сік
Часник
Гіркий стручковий перець
Сіль

Кубиками нарізати гарбуз, червоний цибулю – часточками, цукіні або кабачки, а також баклажани кільцями, банани – кружальцями, перець – смужками, гриби, наприклад печериці, залишити в цілому вигляді.

Для маринаду ретельно змішати всі необхідні компоненти.

Овочі залити маринадом і залишити маринуватися два – три години.

Мариновані овочі обсмажити на грилі або на шпажках.

що залишився після овочів маринад додати трохи вершкового масла і прокип’ятити.

Овочі при подачі полити соусом з маринаду. Можна як гарнір подати рис.

Простий маринад для овочів-гриль

Дві столові ложки оливкової олії
П’ятдесят грам бальзамічного оцту
Сіль і перець за смаком

Всі компоненти перемішати. Овочі для гриля перед смаженням змастити маринадом і смажити на грилі, в процесі приготування додатково змащувати приготованим раніше маринадом.

Овочі-гриль це не тільки смачно, але і корисно, оскільки овочі не обсмажуються на маслі. А величезна різноманітність маринадів і соусів може кожне приготування овочів зробити ексклюзивним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *