Як запекти індичку в духовці

Індичка – це дієтичний і низькокалорійний продукт, саме тому вона користується такою популярністю серед людей, які люблять смачно поїсти, але при цьому стежать за своєю фігурою. Дуже смачною виходить маринована або фарширована індичка, запечена в духовці. Знаючи про те, як краще запекти індичку в духовці, з’являється прекрасна можливість приготувати смачну страву і порадувати своїх рідних смачною запеченої індички.

Для того, щоб приготувати смачну індичку, необхідно взяти наступний набір продуктів:

– сіль (небагато, за смаком);
– чебрець (небагато, за смаком);
– материнка (небагато, за смаком);
– шавлія (небагато, за смаком);
– мелений білий перець (небагато, за смаком);
– масло рослинне (небагато, за смаком);
– цукровий пісок (50 грам);
– свіжі лимони (5 штук);
– сухе біле вино (половина однієї склянки);
– ціла тушка індички (приблизно 3,5 кілограма).

Спосіб приготування:

Для початку необхідно ретельно промити холодною водою тушку індички, після чого просушити з використанням простого паперового рушники. Фрукти миються і очищаються від шкірки, після чого нарізати тонкими кружечками.

Приблизно з половини лимонів вичавлюється сік – в результаті повинно вийти приблизно півсклянки лимонного соку. Залишився лимон перекладається всередину індички, і тушка скріплюється з допомогою простих зубочисток.

Вино змішується з лимонним соком, потім вводиться цукровий пісок і на час суміш забирається в холодильник. Тепер береться птах і дуже акуратно знімається шкірка на грудці – повинен вийти невеликий кишеню. В отвір міститься заздалегідь приготована трав’яна суміш (кожної трави береться рівно по одній столовій ложці). Індичка добре приправляється перцем і сіллю, зовні і всередині поливається невеликою кількістю масла.

Підготовлена тушка індички перекладається на деко – кладеться спинкою вниз. Деко з індичкою поміщається в заздалегідь розігріту до 160 градусів духовку і залишають на півтори-дві години. В той час, як індичка буде запікатися, деко кілька разів дістається з духовки і індичка поливається виділяється соком, а за пів години до закінчення приготування, індичка поливається сумішшю соку лимона і вина.

Необхідно пам’ятати, що час приготування індички розраховується за її вагою, отже, на два кілограми – один час запікання. Як тільки індичка добре пропечеться, її треба дістати з духовки, перекласти на страву можна подавати до столу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *