Як запекти картоплю в мікрохвильовці

Дуже простий і найшвидший спосіб приготувати печену картопля. За смаком продукт виходить таким же, як після запікання в духовці але, на це витрачається набагато менше часу. Дуже зручно, особливо якщо потрібно щось швидко приготувати. Розберемося, як слід запекти картоплю в мікрохвильовці і з чим її можна подати.

Почнемо спочатку безпосередньо до приготування картоплі, а потім подивимося, з чим її можна подавати.

Одразу слід обумовити один дуже важливий момент. Після того, як картопля вимитий, багато хто відразу ставлять його запікатися, в процесі чого він починає «плескати», тобто практично «вибухати». Сам картопля від цього не страждає, а ось мікрохвильовка так. На її внутрішніх стінках залишається безліч маленьких «бризок» картоплі. Щоб уникнути цього, потрібно просто проткнути кожну картошину 2-3 з різних сторін. Після цього «вибухів» бути просто не може.

Відзначимо, що деякі мікрохвильові печі мають функцію запікання картоплі. При цьому відразу може готуватися близько 4 картоплин. Якщо справа йде так, то необхідно добре промити необхідну кількість картоплі і покласти в мікрохвильову піч, вибравши потрібну програму. Але що ж робити, якщо така функція в мікрохвильовці відсутня? Тоді просто укладаємо дві картоплини на тарілку і ставимо в мікрохвильовку, вони не повинні стикатися. Піч встановлюємо на максимальну потужність і вмикаємо на 4-5 хвилин. По закінченню часу картопля буде готовий.

Тепер приступаємо до найцікавішого – з чим подавати печена картопля. Як варіант можна його почистити, нарізати кружальцями, зверху викласти шар бекону або копченої ковбаси, нарізаної соломкою, викласти далі шар помідорів, нарізаних тонкими кружечками або напівкружечками, обмазати майонезом або посипати тертим сиром. Таке блюдо потрібно знову поставити в мікрохвильову піч на повну потужність на 1-2 хвилини. Виходить дуже смачно.

Є такий спосіб. Печена картопля розрізається на дві частини і намазується заздалегідь підготовленим соусом. Для соусу необхідно 1-2 зубчики часнику пропустити через прес, додати твердий тертий сир (близько 30 гр.), додати приблизно 50 гр. сметани і перемішати. Картопля з такою намазкой потрібно відправити в мікрохвильовку ще на хвилину. Заключний етап – зверху на половинки картоплі викладається солоний або свіжий огірок, порізаний кружечками.

Слід зазначити, що самого смачного рецепта печеної картоплі просто немає, так як для кожного він свій. Тому рекомендується експериментувати з запеченою картоплею, доповнюючи її помідорами, сметаною, майонезом, сиром, зеленню, беконом і т. д. Блюдо, придумане самостійно завжди найсмачніше!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *