Як запекти скумбрію в духовці

Про користь скумбрії знають навіть діти, так як вона є джерелом незамінних омега3 жирних кислот і багато легко засвоюваного білка. Незважаючи на це, риба низькокалорійна і добре впливає на роботу серцево – судинної системи. До того ж в неї зовсім немає дрібних кісток, тому діти з задоволенням її їдять. Особливо смачна риба в запеченому вигляді.

Для цього нам знадобляться наступні продукти: 2 тушки риби, кілька зубчиків часнику, кілька гілочок кінзи (за бажанням можете замінити її іншою зеленню на ваш смак), по 2 столових ложки рослинного масла і соку лимона, сіль, перець і інші спеції за смаком.

Рибу потрібно добре вимити, видалити нутрощі і витерти паперовим рушником. Часник почистити і подрібнити ножем або пропустити через часникодавку. Додати до нього сіль, спеції будь-які на ваш смак і лимонний сік і все разом ретельно розтерти до отримання однорідної маси. Для цього дуже зручно використовувати ступку.

сумішшю добре натерти підготовлені тушки риби зсередини і зовні. Після чого залишити в холодильнику промаринуватися протягом 30 хвилин. Тим часом вимити й подрібнити зелень.

Через 30 хвилин набити черевце скумбрії подрібненою зеленню і загорнути кожну тушку у фольгу. Залишити маринуватися разом із зеленню ще на 30 хвилин.

Поки риба маринується потрібно розігріти духовку до 180 градусів. Промаринованную скумбрію запікаємо в духовці 40 хвилин. Фольгу при запіканні не розгортати.

Готову рибу викласти на велику тарілку або блюдо, прикрашене зеленню, листям салату або свіжими овочами (помідорами, огірками, солодким перцем). На гарнір до запеченої скумбрії відмінно підійде будь-яку страву з картоплі – пюре, картопля фрі, варена, смажена або запечена картопля.

Як бачите, нічого складного в приготуванні запеченої скумбрії немає! Найголовніше вибрати хорошу свіжу рибку, і зробити все, як написано вище і ви гарантовано отримаєте смачне і корисне блюдо, від якого будуть в захваті ваші рідні чи друзі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *