Як заварювати пуер в таблетках

Поняття «пуер» спочатку мало значення «чай з району пуер», тобто продукт, вироблений в провінції Юньнань, і зовсім не вказувало на технологію. У наш час так називають всі ферментовані особливим способом чаї, які продаються у формі таблеток. Процес його виготовлення дуже складний і знайомий тільки обраним. Та й як заварювати пуер в таблетках відомо далеко не всім.

«Чай в таблетках» можна і навіть настійно рекомендовано заварювати багаторазово. Звичайний спосіб заварки чорного пуеру нескладний. Для цього:

1. Для початку потрібно акуратно розім’яти в чайнику для заварки таблетку, залити водою близько 95 градусів, але ні в якому разі не окропом, і відразу злити. Так змивається вся непотрібна пил.

2. Потім знову залити кип’яченою гарячою водою і настояти 1-2 хвилини. Ступінь фортеці чаю можна регулювати часом настоювання.

3. Після того, як чай випитий, заварку можна залити ще до п’яти разів, але кожного разу час на заварювання збільшувати, підлаштовуючи його під свій смак. Цінителі стверджують, що кожне заварювання розкриває нові ноти в ароматі і смаку пуеру.

В залежності від сортів пуеру, метод його заварювання може бути іншим. Наприклад, королівський пуер, який відрізняється від звичайного чорного чаю способом ферментації (його не сушать, а в’ялять, щоб зберегти особливі мікроорганізми, що впливають на смак напою). Цей чай не заварюють весь, його відщипують маленький шматочок і заварюють в чашці – так зберігається весь букет смаку. Такий чай можна сміливо заварювати повторно 3 рази.

Більш дорогий чай, іменований імператорським пуерів, з-за процесу подвійної ферментації, якою він піддається при виготовленні, заварюють інакше, ніж інші сорти, щоб не зіпсувати смак. Спочатку чай промивають у холодній воді і зливають її. Після чого таблетку заливають гарячою водою і настоюють 20-30 секунд. Заварку використовують до 6 чаювань, збільшуючи кожен раз час приготування на 20 секунд.

Деякі гурмани заварюють пуер в молоці. Для цього беруть молоко будь-якої жирності, підігрівають, не доводячи до кипіння, і закладають туди чай. Доводять всю масу до кипіння і недовго проварюють ще 3 хвилини. Якщо додати в суміш прянощів, наприклад, імбир або гвоздику, напій знайде неповторний смак.

Чай пуер дуже цінують як жителі Піднебесної, так і європейці. Він вважається дуже цінним продуктом, що володіє цілим переліком цілющих властивостей. За це і вартість його в рази перевищує звичайні чаї, а особливо цінні сорти тривалого вилежування по вартості можуть змагатися з колекційним виданням марок. Цей чай необхідний людям, які піклуються не тільки про смак продукту, але і його корисних властивості. Адже пуер – справжнє джерело корисних речовин, що допомагають очистити судини, прискорити метаболізм організму і навіть застосовується для профілактики онкологічних захворювань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *