Як зробити глазур для торта самостійно

Практично будь-яку випічку можна красиво прикрасити, надавши їй апетитний і святковий вигляд. Таким прикрасою кондитери по праву вважають шоколадну глазур. Глазур можна зробити з какао порошку, із шоколаду, як темного, так і білого.

З шоколаду оригінальний рецепт глазурі готується наступним чином: потрібно взяти близько п’яти грамів желатину, замочити його в п’ятдесяти грамах свіжої, молочної сироватки. Після того, як желатин набубнявіє, розмішати його до однорідної консистенції. У каструльку покласти плитку чорного шоколаду, можна по половині темного і молочного і розтопити на повільному вогні нагріти або в мікрохвильовій печі. Змішати шоколад і розчинений желатин. Перегрівати і давати закипіти глазурі не можна. Отримана маса повинна бути гладкою і глянсовою. Гарячу глазур наносити на торт небажано, необхідно почекати поки суміш не охолоне. Пальцем можна спробувати температуру глазурі, вона повинна дорівнювати температурі тіла, якщо буде холодно, то глазур швидко почне застигати. Наносити на торт таку глазур треба пензлем з штучними волокнами. Крім торта, глазур’ю за цим рецептом можна прикрасити кекс, тістечко або печиво.

Додати торту святковий вигляд можна, виготовивши блискучу шоколадну глазур з какао порошку, на такій поверхні будуть ефектно виглядати кольорові або білі прикраси для торта. Для цього потрібно взяти половину склянки цукрової пудри, змішати її з трьома столовими ложками какао порошку. Після цього підігріти половину склянки молока до температури близько двадцяти п’яти – тридцять градусів і змішати з какао і пудрою. Вершкове масло повинно бути м’яким і кімнатної температури. Набирати його потрібно столовою ложкою, всього знадобиться півтори ложки, і додати його до вже зробленого суміші продуктів. Глазур не потрібно нагрівати, вона готова до вживання. Наносити треба швидко спеціальною металевою лопаткою, інакше глазур захолоне і замість глянсової поверхні, на торті утворюються грудочки.

Щоб у торта був вигляд виробу приготованого професіоналом, спочатку треба нанести один шар глазурі, поставити в холодильник хвилин на десять – п’ятнадцять, а потім нанести другий шар і розгладити його. Для того, щоб не зіпсувати вигляд торта, необхідно коржі заздалегідь спекти і остудити, змастити кремом, але верхню частину торта не змащувати, інакше глазур не ляже на крем.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *