Як зробити компот з черемхи

Про таку рослину, як черемха знають всі. Вона є лікарської і корисною, тому черемшину використовують як у науковій медицині, так і в народній. Причому, корисними у черемхи є всі частини рослини.

Ось тільки мало хто вміє з ягід черемхи робити компоти і джеми. А адже наші предки завжди їх робили. Ягоди черемхи здавна вважалися найбільш корисними і смачними.

Терпковатые за смаком ягоди мають ранозагоювальні, болезаспокійливими та просто загальнозміцнюючі властивості. Тому компоти з черемхи дуже корисно мати в будинку.

Інгредієнти:

– ягоди черемхи – 1 кг,
– цукор-пісок – 0,3 кг
– води – трохи більше 1 літра.

Приготування:

1. Ягоди перебирають, промивають під струменем холодної води в дрібному друшляку або в ситі.
2. Бланшують в окропі 2-3 хвилини.
3. Готують цукровий сироп, воду засипавши цукор.
4. Ягоди черемхи поміщають в емальовану каструлю і заливають гарячим сиропом.
5. Ягоди залишають на 5-7 годин для настоювання.
6. Потім ягоди виймають шумівкою і розкладають по стерильним банкам, приблизно на чверть заповнюючи їх.
7. Сироп на сильному вогні доводять до кипіння, після чого заливають їм банки з ягодами доверху. Між кришкою і вмістом банки не повинно бути повітря.
8. Закатують бляшаними кришками, перевертають і загортають щільніше на добу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *