Як зробити шоколад з какао

Якщо ви задумалися про те, як зробити шоколад з какао в домашніх умовах, то для початку слід визначитися, що ви хочете отримати. З одного сторони можна зробити твердий кондитерський виріб у вигляді шоколадної плитки або цукерок, додавши в них горіхи або сухофрукти. З іншого боку з какао може вийти чудовий гарячий напій – званий гарячий шоколад, який доводиться по смаку багатьом.

Щоб приготувати твердий молочний шоколад вам буде потрібно:

Какао порошок – 220 грам;
Молоко – 15 грам;
Вершкове масло – 170 грам;
Цукор – 100 грам;
Какао масло – на смак;
Порошок ванілі або ванільна есенція – на кінчику ножа або пару крапель;
Каструля;
Віничок;
Форма для відливання.

Для початку вам необхідно поставити на водяну баню масло. Це робиться дуже легко, просто покладіть шматок вершкового масла в стакан або невелику скляну банку і, поставивши її на каструлю, наповніть каструлю до половини довжини склянки або банки водою. Далі поставте каструлю на вогонь, а потім дочекайтеся, поки вода не закипить і не розтопить масло. Після цього масло варто зняти з каструлі для подальшого використання.

Потім влити в іншу каструлю свіже молоко і поставити на слабкий вогонь. Щоб молоко не пригоріло на дні каструлі і рівномірно прогрілося, постійно помішуйте його віником до закипання. Як тільки молоко почне закипати, всипте в нього цукор і какао в пропорціях описаних вище, а потім влийте розтоплене масло. Всі ці інгредієнти потрібно додавати при акуратному помішуванні віником, щоб домогтися повної однорідності суміші. Якщо молока додати менше, але замість нього влити масло какао, то можна отримати терпкий і ароматний чорний шоколад. А якщо вміст какао в шоколаді, який буде приготовано, понизити, замінивши 30 грам какао порошку сухим молоком, то тоді вийде молочний шоколад.

Після цього до отриманої пастоподібної, гарячої маси необхідно додати порошок ванілі або ваніліновий екстракт, щоб зробити більш приємним шоколад. А поки шоколад не охолов і не затвердів розлити його в заздалегідь приготовлені форми, додавши за смаком горіхи або сухофрукти і поставити в холодильник.

Через деякий час, коли шоколад затвердіє, його можна вийняти з холодильника.

Для того, щоб отримати гарячий шоколад у вигляді напою вам буде потрібно:

Какао – порошок-1 чайна ложка на склянку напою;

Цукор – 1 – 3 чайні ложки на склянку;

Склянку молока – для приготування склянки напою.

У скляній тарі змішайте какао порошок з цукром, додавши 2 чайні ложки окропу.

До отриманої маси додайте склянку молока і ретельно перемішавши ложкою, поставте в мікрохвильову піч на 45 секунд або на 2 хвилини, поки молоко не розігріється до гарячого стану або в невелику каструлю влийте і поставте на слабкий вогонь.

Як тільки напій стане гарячим, вийде гарячий шоколад, який можна налити в склянку і випити.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *