Як зробити мариновані патисони?


Багато господині заготовляють мариновані патисони на зиму. По-перше, виходить неймовірно смачна закуска, по-друге – цей овоч не так-то вже й дорого коштує, ну а по-третє – рецепти приготування цієї закуски надзвичайної прості, тому ви дуже швидко і легко можете заготовити патисони мариновані навіть у домашніх умовах.
На сьогоднішній день існує не один рецепт цієї закуски, і кожен з них відрізняється своїми смаковими якостями і методикою приготування. Невеликі плоди цього овоча згодяться для маринування цілком, а великі можна порізати шматочками.
Тому сьогодні ми і поговоримо про те, як маринувати патисони, а також запропонуємо вам рецепти всілякої консервації з додаванням цього овоча.
Принципи правильного маринування патисонів
Цей овоч можна маринувати не тільки окремо, але і в поєднанні з іншими овочами: помідорами, кабачками, огірками, баклажанами, капустою і солодким перцем. При цьому можна законсервувати як просте асорті, «розбавивши» патисон яким-небудь овочем, так і більш складне, поєднуючи цей овоч відразу з декількома видами культур.
Міркувати про те, який з цих варіантів краще, немає сенсу. Маринувати патисони можна абсолютно за різними рецептами, і кожного разу ви будете одержувати неймовірно смачну закуску.
Безумовно, що у кожної людини є свої гастрономічні пристрасті: одні люблять маринади погостріше, інші ж віддають перевагу більш м’якому смаку. Неважливо, який рецепт маринаду ви візьмете на озброєння, головне дотримати всі правила підготовки, обробки і стерилізації основного продукту.
Якщо ж на вашому дачній ділянці таких немає, то можна брати і більш великі плоди, тільки їх доведеться нарізати шматочками, щоб вони пролізли в банку. Та й до того ж, порізаний патисон втратить свою природну форму, адже маленькі і акуратні овочі виглядають у банку набагато привабливіше.
Далі необхідно пробланшировать патисони в киплячій воді протягом п’яти хвилин, після чого ід дістають з допомогою шумівки і відразу опускають в холодну воду. Завдяки цьому можна уникнути розпаду овоча, а шкірка вийде більш пружною.
У тому випадку, якщо ви плануєте консервувати асорті, то інші складові овочеві культури так само піддаються ретельному митті і нарізці. Солодкий перець можна і не різати, але плодоніжку з насінням все ж варто видалити.
При консервуванні патисонів, як і при заготівлі інших овочів, необхідно використовувати ретельно промиті та пройшли теплову обробку банки. Тара без стерилізації неприпустима, оскільки це може спровокувати розвиток бактерій всередині неї, і як наслідок, заготовка буде зіпсована.
Після того, як овочі будуть залиті маринадом, рецепт якого може бути самим різним, банку прикриваємо термічно обробленої кришкою і піддають її стерилізації. Після, обгорнувши кожну банку в теплу матерію, перевертаємо її і ставимо в тепле місце «дозрівати».
Як тільки баночки охолоне до кімнатної температури, їх можна транспортувати в місце, призначене для зберігання консервації. Хотілося б відзначити, що рецепти, засновані на стерилізації можна і не використовувати, замінивши цей процес просто гарячою заливкою, що значним чином скоротить час приготування маринованих патисонів і дозволить зберегти їх поживну цінність.
Як замаринувати дрібні патисони?
Багато людей віддають перевагу мариновані патиссонам без яких-небудь інших овочів.
Для їх приготування нам знадобиться:
кріп і петрушка – по п’ять свіжих гілочок кожного;
один листочок хрону;
сіль нейодированная – 100 грам;
столовий оцет – половина склянки (? 120 мл).
Овочеве асорті
Патисони, мариновані з овочами, користуються величезною популярністю серед поціновувачів закусок такого роду.
Щоб приготувати цю смакоту нам буде потрібно:
гіркий перець – половинка одного стручка (якщо ви віддаєте перевагу маринади погостріше, то покладіть цілий);
запашний і чорний перець горошком – за п’ять штучок;
петрушка і кріп – по одному пучку.
Тепер підготуємо овочі. Ретельно промиваємо і очищаємо від плодоніжок всі складові: патисони і огірки нарізаємо шматочками, солодкий перець – смужками, а помідори залишаємо недоторканими.
На дно банки кладемо половину спецій і зелені, потім викладаємо підготовлені овочі в хаотичному порядку, а зверху залишилася зелень. Потім заливаємо все гарячим розсолом і можна закочувати.
Втім, ви можете і поекспериментувати, додавши до маринованою патиссонам ваші улюблені овочі. Приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *