Як зварити гарячий шоколад

Гарячий шоколад – це смачний напій, який подобається і дітям і дорослим. Його можна вживати як в гарячому і охолодженому вигляді, вприкуску з десертом або просто так. Завдяки своєму насиченому смаку, він чудово піднімає настрій і бореться з розумовою втомою. Але не варто плутати гарячий шоколад з какао напоєм, приготованим з какао порошку з додаванням гарячого молока або води, тому що шоколад більше багатий палітрою смаку.

Перед тим, як зварити гарячий шоколад будинку, переконайтеся, що у вас є в наявності:

200 грамів шоколаду. Він може бути як у вигляді невеликих шматків, так і у вигляді шоколадної плитки з чорного, молочного і навіть білого шоколаду.
1 літр молока. При цьому молоко можна застосовувати як звичайне, так і сухе, яке заздалегідь слід розчинити в гарячій воді. Також не виключається застосування соєвого молока, як альтернатива коров’ячого молока для осіб провідних вегетаріанський спосіб життя. Або 0,5 літрів молока і 0,5 літрів вершків.
Кориця, тертий мускатний горіх, гілочка ванілі, перцева м’ята – для надання неповторного смаку і аромату напою.

Після цього можна приступити до приготування напою. Спочатку візьміть дрібну тертку, поставте її на тарілку і натріть шоколад. Якщо терки немає, то можна нарізати шоколад невеликими скибочками, використовуючи ніж з щербинами для полегшення процесу різання.

Далі увімкніть плиту на середній або низький вогонь, поставте на плиту каструлю або кухлик і налийте коров’яче або соєве молоко, в пропорції одна чашка молока на 25 грамів шоколаду (або півчашки молока, за умови подальшого додавання вершків). Для додання більш насиченого шоколадного смаку молоко можна влити і в меншій пропорції. Якщо ви використовуєте порошкове молоко, то спочатку налийте воду, доведіть її до кипіння, а потім, помішуючи ложкою або товкачиком, обережно невеликий цівкою всипте сухе молоко.

Також можна скористатися водяний лазнею. Для чого каструлю з молоком необхідно поставити не на вогонь, а на більш глибоку каструлю, в якій знаходиться вода, що стоїть на сильному вогні. Таке технічне рішення дозволить вам швидше розігріти молоко до кипіння і не дати молоку втекти.

Як тільки молоко скипить, додайте тертий або дрібно порізаний шоколад. Якщо ви хочете приготувати напій з вершками, то ще додайте до отриманого розчину 0,5 літра вершків. Далі необхідно ретельно перемішувати ложкою або товкачиком до повного розчинення шоколаду і додати для смаку трохи мускату, кориці, гілочку ванілі або м’яту.

Після того, як шоколад розчиниться, зніміть його з вогню, розлийте по склянках, в кожну склянку можна покласти по шматочку зефіру, щоб утворилася здобна пінка. Далі напій можна вживати.

Тепер ви знаєте, як зварити гарячий шоколад, і зможете приготувати цей чарівний напій для рідних і друзів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *