Як зварити суничне варення

Що може бути краще баночки смачного варення холодною зимою? Багато господині варять варення, так вважають це дуже трудомістким процесом. Насправді ж, все зовсім не так – всього пару годин, і кілька баночок готові!

Правила приготування варення з суниці

Краще всього варити суничне варення, як і будь-яке інше, в посуді з нержавіючої сталі або в мідному тазі. Не рекомендується брати великі ємності, так як ягоди будуть давитися, і варення вийде розвареним.

Застосовують зазвичай посуд ємністю близько 2-5л. Якщо треба зварити багато ягід, зробити це краще за кілька разів, так як при великих обсягах час варіння збільшується, що несприятливо позначається на якості. Для зберігання варто вибрати банки об’ємом 0,5 та 1л.

Що стосується самої суниці, то вона повинна бути свіжою. Краще збирати або купувати її в той же день, в який буде варитися варення. Або за день до цього, в крайньому випадку. Ягоди потрібно промити в друшляку, і потім дати стекти воді протягом 10 хвилин.

Як приготувати варення

На 1кг суниці потрібно 1,2-1,5 кг цукру.

У попередньо вимитий посуд, де буде варитися варення, потрібно насипати потрібне кількість цукру і залити водою (гарячою або холодною). На 1,5 кг цукру потрібно 400мл води. Потім посуд ставлять на середній вогонь і продовжують помішувати до розчинення цукру. Доводять сироп до кипіння, і потім кип’ятити кілька хвилин. Сироп повинен бути прозорим.

Потім можна приступити до власне варінні варення. Для цього на середній вогонь потрібно поставити посуд з сиропом і опустити в неї ягоди. Сироп повинен покрити всю суницю. Крім цього, ягоди повинні бути розподілені рівномірно. Після того, як сироп був поставлений на вогонь, необхідно стежити за тим, щоб не википала вміст. Вогонь не повинен бути ні слабкими, ні сильними. Коли буде виникати піна, її потрібно збирати – робити це доведеться часто.

Даний процес буде продовжуватися до тих пір, поки при незмінній температурі піноутворення не зменшиться, та варення не почне закипати повільніше. Це вірна ознака того, що варіння підходить до завершення. У цей час дуже уважно варто стежити за тим, щоб не переварити варення, інакше аромат і червоний колір зникнуть, а замість цього з’являться неприємний присмак і коричневий відтінок. Для того, щоб запобігти засахаривание, потрібно додати пару грам лимонної кислоти.

І на завершення цього потрібно варення розкласти по стерилізованим банкам. Причому варення при цьому повинно бути гарячим, щоб запобігти при зберіганні вибух банки. У тому, як зварити суничне варення, немає нічого складного. В нагороду за кропітка праця, ви отримаєте смачне і ароматне варення, яке буде радувати вас всю зиму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *