Як зварити в мультиварці холодець

В нашій країні жоден, особливо зимовий свято не обходиться без улюбленого холодцю. Досвідчені господині знають, що холодець вийде набагато смачніше, якщо варити його з різних видів м’яса (курка, свинина, яловичина, м’ясо індички). Для кращого застигання холодцю обов’язково повинні бути присутніми ніжки (свинячі або яловичі), так як саме хрящі виділяють так звані «желе утворюють» речовини, завдяки яким холодець відмінно застигне.

приготування холодцю дуже зручно використовувати мультиварку, особливо якщо завантажити його на ніч, а прокинувшись розібрати і розлити по приготованим формами.

Для приготування вам знадобиться:

– по дві штуки свинячих та курячих ніжок;
– 600 – 700 грам яловичини (краще м’якоть);
– 1 середня морквина;
– 1 середня цибулина;
– 2 штуки лаврового листа;
– 2 – 3 зубчики часнику;
– 5 – 7штук перцю горошком;
– сіль за смаком.

Спосіб приготування:

Все м’ясо для холодцю потрібно добре промити і акуратно завантажити в чашку Вашої мультиварки. Потім очистити від шкірки цибулю і морквину, теж добре промити під струменем води і покласти в каструлю до м’яса. Слідом покласти лавровий лист, перець горошком і залити водою так максимальної ризики. Додати сіль (слід пам’ятати, що при готуванні їжі в мультиварці, вода не википає, тому холодець Ви не пересолити).
Щільно закрити кришку мультиварки і виставити режим «Гасіння» на 6 годин. Через встановлені 6 годин мультиварка автоматично включить режим «Підігрів» і буде так працювати, поки Ви не відключите її. У зручний для Вас час, необхідно дістати з неї м’ясо, розібрати його і розкласти по формочках. В цей же час, не вимикаючи каструлю, додати в неї видавлені через землянку зубчики часнику і залишити в цьому ж режимі на деякий час (наприклад, поки Ви розбираєте м’ясо).
Вимкнувши мультиварку, через сито або марлю) процідити отриманий від холодцю бульйон по формочках з м’ясом і залишити на столі, поки він не охолоне. Коли холодець став не гарячим, необхідно поставити його в холодильник для застигання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *