Як зварити смачний розсольник з рисом і перловкою?


Кожна господиня впевнена , що вона точно знає, як зварити розсольник смачним і корисним для здоров’я.
Рецепти приготування цього істинно російського страви часто передаються в родині з покоління в покоління. Існує кілька сотень рецептів приготування цього супу, але його основними компонентами залишаються солоні огірки і розсіл.
Варто відзначити, що за Уралом замість огірків використовують солоні гриби, переважно грузді.
Як давно готують розсольники?
приготування супів на основі огіркового розсолу вперше згадується в XV столітті. Тоді вони називалися «калья» і готувалися з жирною рибою або ікрою. Часто такі супи готували в пост, а згодом розсольник став святковим блюдом, для приготування якого брали червону рибу або так звану «білорибицю» (севрюгу, Калуга). Пізніше для приготування кальі стали застосовувати м’ясо, птицю та тельбухи. В окремих випадках в такий суп додавався квас або капустяний розсіл. Згодом кальей стали називати рибний суп, солянкою-більш кислі страви, а розсольником-помірно солоновато-кислий суп.
У кулінарних рецептах розсольник згадується з XIX століття. Цей суп був основною стравою в трактирах. Варто згадати, що раніше розсольником називався пиріг з куркою і гречаною кашею, в який додавалися розсіл і трохи варених яєць. Такі пироги подавалися до супів.
Зараз розсольник готується з будь-якого виду м’яса або субпродуктів, під кожен бульйон необхідна певна крупа. Якщо він вариться з яловичини або нирок, то береться перловка. Для бульйону з індички або курки беруть рис, для гусака або качки підходить ячна крупа, а вегетаріанську перловку можна заправити гречаною крупою. У процесі приготування можуть додаватися картопля, різні коріння (нарізані петрушка, пастернак або селера), морква, цибуля, капуста, а іноді і гриби. За рахунок використання солоних огірків такий суп зазвичай не потребує солі, а при необхідності додається огірковий розсіл.
Правила приготування
Щоб не виникали питання про те, як правильно приготувати розсольник і які моменти приготування необхідно врахувати, варто скористатися підказками досвідчених домогосподарок:
Огірки повинні бути саме солоні, а не малосольні або мариновані. У класичному варіанті їх очищають від насіння і товстої шкірки, нарізають дрібною соломкою, брусочками або кубиками і припускають (проварюють в невеликій кількості рідини) з бульйоном або розсолом.
Для розсольник не використовуються занадто пряні трави або коріння, наприклад, естрагон або базилік. Краще купувати петрушку або кріп, причому чим більше коріння, тим душистее виходить суп розсольник.
М’ясо для розсольнику має бути з кісточкою, а рибу відварюють цілком. В кінці варіння м’ясо або риба дістаються з каструлі, ріжуться дрібними шматочками і знову кладуть в суп.
Нирки для розсольнику потрібно нарізати і обов’язково добре вимочити, при цьому воду необхідно змінити кілька разів.
На стіл розсольник можна подавати з пиріжками або хрустким хлібом.
Як приготувати розсольник з перловкою?
Розсольник по-харківському
Слід почати з варіння м’ясного бульйону. Розморожений шматок свинини або курки ріжуть на шматки середнього розміру. Після цього приступають до перлової крупі: її промивають, заливають окропом і відправляють під кришку на годину для розпарювання.
Картопля, морква, цибуля і зелень нарізають зручним способом і обсмажують до золотистого забарвлення на рослинному маслі або маргарині. В процесі обсмажування додають томатне пюре. Огірки слід очистити від шкірки і нарізати соломкою.
Рецепти розсольник з рисом
На сковороді з розігрітим соняшниковою олією підсмажують цибулю до золотистого кольору, додають моркву і ще трохи обсмажують. У практично готовий бульйон кладеться картопля з рисом і вариться до напівготовності, після чого в каструлю викладається засмажкою, огірки, перець і лавровий лист.
Все доводиться до готовності. Перед закінченням варіння необхідно спробувати суп, при нестачі солі-досолити. За бажанням в кінці приготування можна покласти дрібно порубані петрушку і кріп.
Рецепт з рисом і лососем
Риба готується швидко, тому її кладуть в бульйон в кінці варіння.
Все доводиться до готовності, перед подачею на стіл готовий розсольник заправляється сметаною.
Рецепт з диким рисом
Рецептів приготування розсольник багато, тому варто спробувати різні і вибрати той, який більше сподобався домочадців. Згодом він стане вашим сімейним блюдом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *