Кіноа - що це за крупа та яка її користь
Здоров'я

Кіноа – що це за крупа та яка її користь

Кіноа – це один з найбільш корисних продуктів, але в нашій країні мало хто чув про це унікальний продукт. Що таке кіноа і в чому її користь?

Кіноа крупа поширена в Південній Америці, саме там її вживають в максимальних кількостях. Першовідкривача крупи стали індіанцеві, і кілька століть тому вона була такою ж популярною, як кукурудза й картопля. Зараз кіноа подають у дорогих ресторанах, цей продукт вважається делікатесом.

Властивості Кіноа

Властивості кіноа настільки унікальні, що після прочитання нашої стати ви відразу ж підете в супермаркет купити цю чудодійну крупу. У кіноа міститься кілька видів рослинних жирів, які омолоджують організм і продовжують молодість. У складі крупи є рибофлавін, кілька мікро – і макроелементів, кальцій, цинк і фосфор. Крім цього, в крупі є селен, він бере участь у багатьох процесах організму і захищає онкологічних захворювань. Також в кіноа є незамінні амінокислоти, завдяки яким крупа містить чистий білок. Також дізнайтеся, які каші корисні, це допоможе вам визначитися з вибором гарніру.

Кіноа – злак не тільки дуже корисний, але ще й смачний. Приготувати страву з кіноа дуже просто, для цього вам не потрібні особливі навички. Якщо два або три роки тому кіноа неможливо було побачити на прилавках наших магазинів, зараз крупа є у вільному продажу. Особливо корисний цей продукт для тих, хто воліє вегетаріанство.

Кіноа може бути чорним, червоним і світло-кремовим, при приготуванні крупа стає напівпрозорою, колір ніяк не впливає на смакові якості і корисні властивості. По своєму смаку вона дуже схожа на рис використовують як гарнір до страв.

Користь кіноа

Кіноа злак необхідний для формування міцних кісток, тканин і здорових внутрішніх органів. При регулярному вживанні ви зможете позбутися від артриту, тому рекомендуємо включити злак в раціон літнім людям. У кіноа багато клітковини, яка сприяє очищенню організму і поліпшенню роботи Шлунково-кишкового тракту. Кіноа зменшує цукор в крові і є відмінною профілактикою серцево-судинних захворювань. Не завадить кіноа і тим, хто недавно переніс складну операцію, а також спортсменам і людям, що працюють на виробництві.

Як готувати кіноа

Як варити кіноа? Кіноа готується так само як гречка і рис. Промийте злак під проточною водою, замочіть на кілька годин і варіть протягом 15 хвилин. На склянку крупи вам знадобиться дві склянки води. Перед тим, як проварити, радимо підсмажити злак на сковороді 5 хвилин. У готову кіноа можете додати для аромату вершкове масло.

Вам також має сподобатись...