Як правильно зварити какао?
Кулінарія

Як правильно зварити какао?


Кожен з нас пам’ятає какао як улюблений напій дитинства, але багато хто навіть не здогадуються, як зварити какао, щоб воно не втратило свого унікального приємного смаку. Знати рецепт цього напою необхідно не тільки тому, що він має оксамитовий смак, але і з-за його неймовірно корисних властивостей. Корисніше напою вранці не існує, тим більше, що приготувати його простіше простого.
Какао містить в собі багато білків, вуглеводів, заліза і є джерелом великої кількості клітковини. Все ж фахівці не рекомендують надмірно зловживати цим напоєм тим людям, які страждають хворобами видільної системи.

Кращий спосіб приготування какао з молоком

В даному рецепті мова піде про те, як варити какао на молоці. Зробити такий напій нескладно.

На один стакан готового продукту необхідно взяти дві чайні ложки какао-порошку, який продається в будь-якому продуктовому магазині, таку ж кількість цукру і довести до кипіння 150 мл свіжого молока.

Подають готовий напій, зазвичай, охолодженим зі свіжою випічкою, морозивом або сухофруктами. Але ж існують любителі теплого напою, тому перед подачею краще індивідуально питати кожного. Тепер всі знають, як варити какао з молоком.

Варіант приготування дієтичного какао

Зварити какао на молоці елементарно, але що робити тим людям, які страждають проблемами з зайвою вагою, але жити не можуть без какао? Спеціально для таких людей кращі кулінари створили рецепт какао з какао-порошку, але з використанням в якості рідини звичайної води. Зробити такий напій теж легко і недовго.

На одну порцію потрібно кілька дві чайні ложки какао-порошку, як і в попередньому випадку, 1 чайна ложка цукру і близько 200 мл води. Для того щоб какао стало ще корисніше, потрібно перед кипінням відфільтрувати воду.

Зварити какао на воді не менш просто, ніж у попередньому випадку. Єдина відмінність рецептів полягає в різних інгредієнтів (молоко замінюється водою).

Природно, цей варіант рецепту не настільки смачний і ароматний, але якщо порівнювати з попереднім, ті люди, які стежать за своєю фігурою, не скаржаться і з задоволенням п’ють його. Відтепер кожна господиня знає, як зварити какао, навіть коли в будинку немає молока.

Як правильно зварити какао?

Цікаві факти та інгредієнти

  • Натуральне какао цінується у всьому світі не тільки смакові якості, але і за корисні властивості. Фахівці стверджують, що воно здатне відновлювати організм після тривалої хвороби. Для більш яскравого ефекту рекомендується додавати в напій курячий жовток, розтертий з цукровим порошком.
  • Щоб посилити його смак, кулінарні експерти радять подавати какао з шапкою зі збитих вершків (такий же, як у випадку мокко). Для любителів менш вираженого шоколадного смаку можна додавати звичайні вершки. Для цього необхідно налити півсклянки гарячого продукту і після цього повільно вливати вершки. Важливо в цей момент перемішувати напій.
  • Якщо ви є любителем холодного напою, можна охолодити його абсолютно будь-яким морозивом. При подачі необхідно покласти порцію морозива, подавати разом зі склянкою тільки що звареної гарячого напою. Незайвими в цьому випадку будуть всілякі свіжі ягоди і фрукти.
  • Какао-це напій для справжніх гурманів. Практично кожна людина небайдужа до нього, і всі ми повинні вміти готувати його.

Наведені вище рецепти продемонстрували, як правильно варити какао, щоб воно могло порадувати незабутнім смаком гостей і близьких.

Вам також має сподобатись...