Японська дієта на 13 днів: раціон, переваги, недоліки
Краса та Догляд

Японська дієта на 13 днів: раціон, переваги, недоліки

Серед жителів Японії відсоток людей, які мають зайву вагу, невеликий, на відміну від тієї ж Америки. При цьому за загальним (технологічного і побутового) рівнем життя Японія не відрізняється від інших високорозвинених країн, у тому числі Америки, з їх культурою швидкого харчування (гамбургери, картоплю фрі тощо). Причина такої переважної стрункості криється в звичкою споживати низькокалорійну їжу з обмеженим вмістом жирів і вуглеводів. На таких же принципах заснована і високоефективна, але незвичайна для нас японська дієта.

Японська дієта не є швидкою, але вона найбільш збалансована, і по її закінченню ефект схуднення зберігається організмом до декількох років (якщо причиною зайвої ваги було порушення обміну речовин). Під час проведення дієти втрата ваги буде становити до 4 кг за тиждень (а за весь час дієти до восьми кілограм).

Більшість дієт, японська дієта вимагає дотримуватися ряд обмежень: з раціону зовсім виключаються вуглеводи в чистому вигляді (солодощі, цукор, алкоголь) і додаткова сіль в будь-якому вигляді.

Тривалість дієти як мінімум тринадцять днів (два тижні) і максимум тринадцять тижнів.

Японська дієта на 13 днів, меню і раціон:

Японська дієта 1 день – меню

Сніданок: кава без підсолоджувачів.
Обід: відварна капуста, заправлена олією, 2 крутих яйця, томатний сік (склянку).
Вечеря:не більше 200 гр. вареною або смаженою на олії риби

Японська дієта 2 день – меню

Сніданок: кава без підсолоджувачів і один шматочок зернового хлібці.
Обід: 200 г вареної або, в крайньому випадку, обжареной на рослинному маслі риби, відварена капуста з маслом (рослинним).
Вечеря: 100 гр. вареної яловичини без солі, стакан кефіру без добавок.

Японська дієта 3 день – меню

Сніданок: кава без підсолоджувачів, шматочок житнього хліба.
Обід: смажений кабачок (на рослинній олії) або баклажан (кількість не обмежена)
Вечеря: 2 крутих яйця, варена яловичина без солі (200 грам), салат із сирої капусти, можна додати рослинне масло.

Японська дієта 4 день – меню

Сніданок: одна терта сира морква середнього розміру, приправлена свіжовичавленим соком з 1 лимона.
Обід: 200 гр. вареною або смаженою на олії риби, томатний сік (склянку).
Вечеря: будь-які свіжі фрукти (200 гр).

Японська дієта 5 день – меню

Сніданок: середня, терта, сира морква заправлена свіжовичавленим соком з 1 лимона.
Обід: 200 гр. вареної риби зі склянкою томатного соку.
Вечеря: будь-які фрукти в кількості 200 гр.

Японська дієта 6 день – меню

Сніданок: кава (несолодка, без додавання до їжі хліба і тостів).
Обід: 500 гр. вареної курки (ні в якому разі не солити), салат зі свіжої капусти, моркви і рослинного масла.
Вечеря: 2 зварених вкруту яйця, 1 терта середня морква (сира) з додаванням рослинної олії.

Японська дієта 7 день – меню

Сніданок: зелений чай.
Обід: варене м’ясо (яловичина) без солі 200 гр.
Вечеря: можна повторити будь-яку з вечерь дієти, за винятком вечері з 3 дня, а саме: варена, смажена на олії риба (не більше 200 грам) або відварне м’ясо 100 грам (краще яловичину без солі), склянка кефіру без добавок.

Японська дієта 8 день – меню

Сніданок: кава, як і раніше несолодка.
Обід: варена курка без солі (500 гр.), салат з сирої капусти з морквою на олії.
Вечеря: 2 яйця зварені вкруту, одна середнього розміру терта сира морква, заправлена рослинною олією.

Японська дієта 9 день – меню

Сніданок: 1 середня сира морква зі свіжовичавленим соком з 1 лимона.
Обід: відварну або можна обсмажену рибу в кількості 200 гр., томатний сік (1 склянка)
Вечеря: будь-які фрукти (200 гр.).

Японська дієта 10 день – меню

Сніданок: кава, як і раніше несолодка
Обід: одне круте яйце, три свіжих моркви середнього розміру з рослинним маслом, 50 гр. сиру.
Вечеря: будь-які фрукти (200 Гр).

Японська дієта 11 день – меню

Сніданок: несолодка кава.
Обід: баклажан або кабачок (смажений на рослинній олії).
Вечеря: 2 яйця зварені вкруту, 200 гр. відварної яловичини (не солити), свіжа капуста з рослинним маслом

Японська дієта 12 день – меню

Сніданок: несолодка кава з невеликим шматком житнього хліба.
Обід: 200 г вареної або, в крайньому випадку, смаженої риби, сира капуста, приправлена олією.
Вечеря: відварена яловичина (грам 100, без солі), склянка простого кефіру.

Японська дієта 13 день – меню

Сніданок: несолодка кави (без додавання до сніданку хліба).
Обід: 2 яйця, зварених круто, варена капуста з рослинним маслом, 1 склянка соку (томатного).
Вечеря: риба в кількості 200 гр. (варена або смажена).

Протягом японської дієти можна пити без обмежень негазовану і не мінералізовану воду.

Переваги японської дієти:

Гарантія щодо швидкого результату. Проте в цілому по співвідношенню вітамінів і мікроелементів ця дієта не збалансована (необхідний їх додатковий прийом або обмеження тривалості дієти).

Мінуси японської дієти:

Японська дієта, як і всі інші, не рекомендується тим, хто страждає хронічними захворюваннями. Перед “сіданням” на дієту бажано проконсультуватися з лікарем-дієтологом або проводити дієту під його наглядом.

Вам також має сподобатись...